Friday, August 3, 2007

Špenátové halušky so syrovou omáčkou

250g špenátového pretlaku, 100 ml mlieka, 1 vajce, 150g hladkej múky, 1 PL masla, 50 g taveného syra, 200 g šunky, 150 ml smotany na šľahanie, čierne korenie, soľ

Postup:

Špenátový pretlak rozmrazíme a vytlačíme z neho prebytočnú šťavu. Pridáme mlieko, múku, vajce a soľ a vypracujeme hladké stredne husté cesto.

Halušky nasádzame do vriacej osolenej vody a varíme, kým nevyplávajú na povrch.

Medzitým na masle orestujeme na rezance nakrájanú šunku, ku ktorej pridáme syr a prilejeme smotanu. Dochutíme soľou a korením a necháme asi 2 minúty povariť.

Halušky premiešame s omáčkou a podávame

No comments: