Saturday, September 20, 2008

Tipy na (nedelny) obed

  • Kuracie rezne zapekane s broskyňou a plátkami syra

  • Živanska v alobale

  • Ražniči
(půl drůbežího (nejlepší jsou stehení řízky bez kůže), půl vepřového, dále třeba klobásku, slaninku, cibul... a hlavně nakrájené jablíčko... různě napíchat... vložit do pekáčku a péci... posléze podlívat vlastní šťávičkou... k dovršení jsem udělala švestkovou omáčku (ale ta už nemusí být... v podstatě jsou to jen rozvařená povidla s kapkou vody)

  • Hovädzie s kôprovou omáčkou a knedlíkmi
  • Kuracie na orientálny spôsob
Stehna osolíš, obalíš v mouce smíchané s polévkovým kořením a osmažíš na oleji. Pak maso podleješ trochou vody a dusíš asi 30 minut. Smícháš Ramu zakysaný krém s 2 lžičkami kari a to naleješ k masu. Necháš vařit asi 10 minut. Podáváš s rýží.

  • Segedínsky guľáš
  • Brokolicové kroketky

    5oo g brokolice uvariť do mäkka, nesoliť, nekoreniť. uvarenú roztlačiť vidličkou primiešať 250 g syru Niva, 1-2 vajíčka a ak treba zahustiť strúhankou. Nechať hmotu vychladnúť a potom z nej tvarovať malé kroketky, obaliť ich v strúhanke a opiecť - vysmažiť na oleji. K tomu sa moc hodí zemiaková kašša a hlávkový šalátik, aj tatarská omáčka a hranolky




No comments: