Tipy na (nedelny) obed
- Kuracie rezne zapekane s broskyňou a plátkami syra
(
půl drůbežího (nejlepší jsou stehení řízky bez kůže), půl vepřového, dále třeba klobásku, slaninku, cibul... a hlavně nakrájené jablíčko... různě napíchat... vložit do pekáčku a péci... posléze podlívat vlastní šťávičkou... k dovršení jsem udělala švestkovou omáčku (ale ta už nemusí být... v podstatě jsou to jen rozvařená povidla s kapkou vody)
- Hovädzie s kôprovou omáčkou a knedlíkmi
- Kuracie na orientálny spôsob
Stehna osolíš, obalíš v mouce smíchané s polévkovým kořením a osmažíš na oleji. Pak maso podleješ trochou vody a dusíš asi 30 minut. Smícháš Ramu zakysaný krém s 2 lžičkami kari a to naleješ k masu. Necháš vařit asi 10 minut. Podáváš s rýží.
- Segedínsky guľáš
- Brokolicové kroketky
5oo g brokolice uvariť do mäkka, nesoliť, nekoreniť. uvarenú roztlačiť vidličkou primiešať 250 g syru Niva, 1-2 vajíčka a ak treba zahustiť strúhankou. Nechať hmotu vychladnúť a potom z nej tvarovať malé kroketky, obaliť ich v strúhanke a opiecť - vysmažiť na oleji. K tomu sa moc hodí zemiaková kašša a hlávkový šalátik, aj tatarská omáčka a hranolky
No comments:
Post a Comment