Monday, March 12, 2007
Rýchle koláče
Jablkový závin
1 mrazené lístkové cesto jablká alebo nejaký ovocný kompót (marhule, broskyne a pod.) vanilkový cukor kryštálový cukor škorica hrozienka bielok na potretie
Rozmraziť lístkové cesto, nastrúhať jablká, rozvaľkať cesto, pridať jablká a ostatné ingrediencie, zrolovať, potrieť rozšľahaným bielkom a dať piecť do vyhriatej rúry na cca 20 min. Teplotu po 10 minútach znížiť.
Bublanina
5 vajec
250 g kryštálového cukru
200 g polohrubej múky
prášok do pečiva
1 dl vody
2 PL oleja
Vodu s cukrom uvariť na sirup. Z bielkov ušľahať tuhý sneh, do neho vliať ešte teplý sirup. Pridať žĺtka, múku s práškom do pečiva, olej. Cesto vyliať na plech, dať na vrch ovocie z kompóta a zapiecť cca 15-20 min. (v teplovzdušnej rúre)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment